Epson slávi 50-ku

Spoločnosť Epson tento rok oslavuje päťdesiat rokov od chvíle, keď na Olympijských hrách v Tokiu v roku 1964 po prvýkrát predstavila miniaturizovaný tlač. Tlač časomiery (Printing timer) sa stal prvým elektronickým záznamovým systémom na Olympijských hrách.

 

Po tlačiarni časomiery bola v roku 1968 uvedená na trh tlačiareň EP-101. Jednalo sa o prvú a najmenšiu digitálnu tlačiareň na svete, ktorá dala spoločnosti jej meno.

V roku 1994 predstavil Epson prvú farebnú atramentovú tlačiareň s vysokým rozlíšením – Epson Stylus Colour. Tá prvýkrát umožnila domácu tlač vo vysokom rozlíšení.

Inovácia sa ďalšom období sústredila na technológiu tlačových hláv a kvalitu tlačového výstupu pri rýchlostiach, ktoré vyžaduje priemyselná a komerčná tlač. Najnovší systém tlače predstavujú tlačiarne s integrovanými veľkokapacitnými doplňovacími  zásobníkmi. Atramentové náplne tak už nie je potrebné meniť  a tlač je o to úspornejšia.

Čo sa budúcnosti týka, Epson už vyvíja priemyselné multimateriálové 3D tlačiarne. Prezident spoločnosti Minoru Usui nedávno uviedol: „Naším cieľom je vytvoriť 3D tlačiarne, ktoré pomôžu spôsobiť revolúciu vo výrobe a montáži. To znamená vyrábať s presnosťou na mikróny súčiastky využívajúce kovy. Chceme, aby naše stroje dokázali vytlačiť čokoľvek. „Epson predpokladá, že predstaví svoju prvú priemyselnú 3D tlačiareň do piatich rokov.